Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Νέα deal, αλλά και απειλή λουκέτων στη σκιά του Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Νέα deal, αλλά και απειλή λουκέτων στη σκιά του Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Νέα deal, αλλά και απειλή λουκέτων στη σκιά του Covid-19

Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι στις διεθνείς αγορές ενώ καταλύτες αναζητούνται στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την “επίθεση” των πωλητών στις τράπεζες (η οποία συνεχίζεται σήμερα), που εκτός του ότι “ξηλώθηκαν” από τον δείκτη MSCI Greece Index, υποβαθμίστηκαν και από τη Moody’s που έκρινε ότι η πανδημία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα σχέδιά τους για βελτίωση της κερδοφορίας και της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού τους.

Παρεπιπτώντως από τις 19 Μαϊου αίρεται η απαγόρευση του short selling στο χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Απριλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συντονισμό με τις εποπτικές αρχές Γαλλίας, Βελγίου, Ισπανίας και Αυστρίας είχε αποφασίσει την διεύρυνση του διαστήματος απαγόρευσης του short selling μέχρι τις 18 Μαϊου.

Μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες κλείνει το deal DoValue – Eurobank για το 80% της εταιρείας διαχείρισης FPS, θυγατρικής της Eurobank. Σχετική πρόθεση για ολοκλήρωση της συμφωνίας επανέλαβε χθες η διοίκηση της doValue σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της για το α’ τρίμηνο του 2020, όπου σημείωσε ότι η συναλλαγή αναμένεται εντός του Μαϊου, με βάση το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα.

Η ζήτηση στα πετρελαιοειδή εξομαλύνεται αλλά η ανάκαμψη της αγοράς δεν θα είναι γρήγορη σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Ο Ανδρέας Σιάμισιης, σε conference call για την ενημέρωση των επενδυτών αναφορικά με τις επιδόσεις του ομίλου στο α’ τρίμηνο αναφέρθηκε επίσης στις αντοχές των ΕΛΠΕ που έχουν θέσει σε προτεραιότητα τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας, που ενισχύθηκαν κατά 550 εκατ. ευρώ με νέες πιστωτικές γραμμές 300 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!