Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το momentum των εξαγγελιών και η ανθεκτικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το momentum των εξαγγελιών και η ανθεκτικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το momentum των εξαγγελιών και η ανθεκτικότητα

Στον απόηχο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ θα συνεχίσει να κινείται η αγορά. Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι ο περιορισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής, η κάλυψη μέρους της αύξησης στα τιμολόγια ενέργειας, η παράταση του προγράμματος “Γέφυρα” καθώς και η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα για μερικούς μήνες ακόμα, είναι σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά προσωρινού χαρακτήρα. Μειώσεις έμμεσων φόρων όπως ο ΦΠΑ και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε τομείς όπως η ενέργεια και η εστίαση θα μπορούσαν, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελλ. Στατ. η συνολική οικοδομική δραστηριότητα (ιδιωτική-δημόσια), όπως αυτή μετριέται από τον αριθμό των οικοδομικών αδειών αυξήθηκε κατά 18% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2021. Όσον αφορά την επιφάνεια και τον όγκο, η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 57% και 54% αντίστοιχα. Σε επίπεδο α’ εξαμήνου η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 37% με όρους αδειών, κατά 62% με όρους επιφάνειας και κατά 57% με όρους όγκου.

Στο κόκκινο άνοιξε σήμερα το ΧΑ, μετά τη θετική εκκίνηση στη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα για τις ελληνικές μετοχές. Το ευνοϊκό διεθνές κλίμα, τα καλά μακροοικονομικά και επιχειρηματικά νέα έπαιξαν κάποιο ρόλο στην επίδοση του Γενικού Δείκτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!