Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Μερίσματα, αυξήσεις κεφαλαίου και επενδύσεις σε ακίνητα
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Μερίσματα, αυξήσεις κεφαλαίου και επενδύσεις σε ακίνητα

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Μερίσματα, αυξήσεις κεφαλαίου και επενδύσεις σε ακίνητα

Οι υπουργοί Οικονομικών του G7 συναντώνται σήμερα στο Λονδίνο. Οι προθέσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάϊντεν να αυξήσει τη φορολογία σε εταιρείες κολοσσούς, φέρνει πιο κοντά μια παγκόσμια συμφωνία για την αύξηση του φόρου που καταβάλλουν εταιρείες όπως Google, Facebook και Amazon. Αυτό είναι ζητούμενο στη σύνοδο του G7.

Υποτονικό το κλίμα στο χρηματιστήριο, που άνοιξε με θετικό πρόσημο. Έκλεισε χθες με πτώση 0,62%, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει απώλειες 0,67% και με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, από 93 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Εγκρίθηκε μεν δεν επικυρώθηκε δε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η Folli Follie πρέπει να αποσύρει τους όρους για την άρση των δεσμεύσεων που έχει επιβάλει σε περιουσιακά στοιχεία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου να προχωρήσει στην επικύρωση της συμφωνίας. Πρακτικά η εταιρεία θα πρέπει να προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια για το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν στελέχη της εταιρείας. Θα περιμένει σχετικό βούλευμα, αντίστοιχο με αυτό που οδήγησε στη δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας της το 2018.

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν στρατηγική συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 32% στην VLPG Plant Ltd και για τη διακίνηση των προϊόντων υγραερίου LPG στην κυπριακή αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!