Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Lockdown …τρίτωσε το «κακό»!
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Lockdown …τρίτωσε το «κακό»!

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Lockdown …τρίτωσε το «κακό»!

Με το λιανεμπόριο και την εστίαση στο «κόκκινο» και με τον τουρισμό να τελεί εν αναμονή της επανεκκίνησης, που στην παρούσα φάση δείχνει αβέβαιη, η οικονομία μπαίνει πιο βαθιά στο τούνελ της κρίσης, με την ελπίδα να ξεπεράσει τον υγειονομικό κίνδυνο. Μία στις δύο επιχειρήσεις θα χρειαστεί άμεση στήριξη για να συντηρήσει εργαζόμενους, την ώρα που τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν και το κόστος από κάθε μήνα lockdown υπολογίζεται σε 3 δισ. ευρώ. Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού.

Στο χρηματιστήριο τώρα, η είδηση του νέου lockdown προκάλεσε κραδασμούς. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 2,72%, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα περίπου 53 εκατ. ευρώ. Αντίδραση σημειώνεται σήμερα, χωρίς όμως να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Δεν προκάλεσε έκπληξη η διατήρηση του δείκτη MSCI για την Ελλάδα ως έχει. Υπενθυμίζεται ότι στον δείκτη MSCI Greece συμμετέχουν τρεις μετοχές: ΟΤΕ, με στάθμιση 44,75%, ΟΠΑΠ, με στάθμιση 32,89% και Jumbo, με στάθμιση 22,36%.

Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2020 η Coca-Cola HBC AG.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής (IPI) αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετησιοποιημένη βάση τον Δεκέμβριο του 2020, λόγω της υψηλότερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (+17,6% ετήσια έναντι -20,5% τον Δεκέμβριο του 2019), ενώ η μεταποιητική παραγωγή ήταν σταθερή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!