Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές ευνοεί τη θετική εκκίνηση στο Χ.Α.
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές ευνοεί τη θετική εκκίνηση στο Χ.Α.

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές ευνοεί τη θετική εκκίνηση στο Χ.Α.

Το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές ευνοεί τη θετική εκκίνηση της χρηματιστηριακής εβδομάδας στο ΧΑ. Ειδικότερα, το περιβάλλον που θα διαμορφώσει την τάση τις επόμενες ημέρες συνθέτουν ο αντίκτυπος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα επενδυτικά forums, τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώνουν οι εισηγμένες εταιρείες αλλά κυρίως οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που προοιωνίζονται αποκλιμάκωση της έντασης και έναρξη διαλόγου. Προηγήθηκε μια εβδομάδα περιορισμένων απωλειών για τον Γενικό Δείκτη (-0,5%), με τη μέση αξία συναλλαγών να υποχωρεί στα 35,5 εκατ. ευρώ. Καταλύτης πάντως θα είναι η κινητοποίηση επενδυτικού ενδιαφέροντος στις τραπεζικές μετοχές.

Εντωμεταξύ και οι servicers, τα μέλη της Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδωναναστέλλοντας τους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί μέχρι 31/12/2020. Είχαν προηγηθεί οι τράπεζες οι οποίες προτρέπουν επίσης τους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα “Γέφυρα” για επιδότηση δόσεων.

Κινητικότητα στην αγορά του real estate. Το ιστορικό ακίνητο της ΑΒΕΞ, της πτωχευμένης βιομηχανίας τυποποιημένης ξυλείας στην Πάτρα απέκτησε η Polikenco έναντι τιμήματος 3,3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η τελευταία, στην οποία κατακυρώθηκε το ακίνητο σε πτωχευτικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, εξαγοράστηκε σε ποσοστό 50% από την Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis. Εξού και οι πληροφορίες για ανάπτυξη στο σημείο καταστήματος ΙΚΕΑ νέου τύπου, σε αντικατάσταση του pick up point που λειτουργεί ο όμιλος στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!