Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the Market: Υπογραφές για «μεγάλες» συναλλαγές
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the Market: Υπογραφές για «μεγάλες» συναλλαγές

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the Market: Υπογραφές για «μεγάλες» συναλλαγές

Απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις λένε οι χρηματιστές αιτιολογώντας τη συμπεριφορά των τιμών στο χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά, ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 0,05% χθες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί κατά 0,09%. Η αξία των συναλλαγών ανέκαμψε, στα 63 εκατ. ευρώ από τα 45 εκατ. ευρώ της συνεδρίασης της Τετάρτης. Στο ίδιο μοτίβο η σημερινή εκκίνηση των συναλλαγών.

Αβεβαιότητες αναφορικά με την έκβαση της πανδημίας λόγω των εξελίξεων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις στερούν το χαμόγελο από τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, που κρατά μικρό καλάθι για τις φετινές τουριστικές εισπράξεις. Εξάλλου, τα στοιχεία του ΣΕΤΕ δείχνουν ότι η κατάσταση των βασικών μας αγορών, καθιστούν τον στόχο για έσοδα στο 50% των εσόδων του 2019 εξαιρετικά δύσκολο. Αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο να έχουμε ένα ανέλπιστα αποδοτικό β’ εξάμηνο, νέα όπως η παραμονή μας στην πορτοκαλί βρετανική λίστα δεν βοηθούν…

Εκτοξεύονται οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος με τον μέσο όρο στην αγορά επόμενης να διαμορφώνεται πάνω από τα 100 ευρώ/MWh, με την αύξηση της ζήτησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και των τιμών στο σύστημα δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων να αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Η τάση είναι ευρωπαϊκή αν συγκρίνει κανείς τιμές σε Σερβία (102,25 ευρώ/MWh), Ρουμανία (108,46 ευρώ/MWh), Ουγγαρία (108,46 ευρώ/MWh), Ιταλία (98,16 ευρώ/MWh), Σλοβακία (97,2 ευρώ/ΜWh) κ.α..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!