Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Η αβεβαιότητα επηρεάζει τους επενδυτές
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Η αβεβαιότητα επηρεάζει τους επενδυτές

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Η αβεβαιότητα επηρεάζει τους επενδυτές

Η δυναμική του νέου κύματος της πανδημίας προμηνύει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία και δημιουργεί πιέσεις για αναθεώρηση προς το χειρότερο των προβλέψεων για την επιβράδυνση του ΑΕΠ φέτος.

Η υγειονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σημαντικά και παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται σε καλύτερη θέση στους δείκτες από άλλες χώρες του κόσμου και της Ευρώπης ειδικότερα, έχει περισσότερους λόγους να ανησυχεί. Γι’ αυτό θα περίμενε κανείς ότι θα λειτουργήσει προδραστικά – όπως ίσως και στο πρώτο κύμα – και θα διαφοροποιηθεί ως προς το μίγμα των μέτρων από άλλες χώρες, ώστε να μην βρεθεί ποτέ στη θέση να έχει ως μόνο μέσο το lockdown για να διαχειριστεί την κρίση. Περιμένουμε σήμερα ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αβεβαιότητα ως γνωστόν επηρεάζει τους επενδυτές και η βουτιά του Χρηματιστηρίου χθες ήταν ενδεικτική της αδυναμίας της εγχώριας κεφαλαιαγοράς να απορροφήσει μέρος των κραδασμών, ειδικά σε μια περίοδο με αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο. Βαρίδι οι τράπεζες, καθώς ενσωματώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου εν μέσω πανδημίας. Σήμερα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρακολουθούμε πλάνα του ίδιου έργου…

O επικεφαλής του SSM, Andrea Enria σε άρθρο του στους Financial Times υπερασπίζεται την ιδέα μιας πανευρωπαϊκής κακής τράπεζας ενόψει του νέου κύματος κόκκινων δανείων που δημιουργείται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!