Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Eβδομάδα με πλούσια macro-ατζέντα, deals και αποτελέσματα
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Eβδομάδα με πλούσια macro-ατζέντα, deals και αποτελέσματα

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Eβδομάδα με πλούσια macro-ατζέντα, deals και αποτελέσματα

Αύριο, 7 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιεύει τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ – με προσδοκίες για διψήφια αύξηση – στο πλαίσιο των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών για το β’ τρίμηνο του 2021. Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο.

Πέρα από την μακροοικονομική ατζέντα πλούσια είναι και η ατζέντα του πρωθυπουργού αυτή την εβδομάδα. Ξεκινά με συναντήσεις με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κ. Μέρφι και Τζ. Όσοφ, που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Στο επίκεντρο είναι η διμερής στρατηγική συνεργασία ενώ στο πλαίσιο των επαφών προβλέπονται συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Μέτρα για το κύμα ακρίβειας στην αγορά μελετά η κυβέρνηση στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι πιέσεις από επιχειρηματικούς φορείς που ζητούν αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων, με μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε περισσότερα βασικά αγαθά.

Εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας με την μετάλλαξη Δέλτα, αρκετές ελληνικές μετοχές βρήκαν αφορμή για ήπια άνοδο την περασμένη εβδομάδα λαμβάνοντας κατεύθυνση από τις εξελίξεις αναφορικά με τις επιτυχημένες επανεκδόσεις ομολόγων 5 και 30 ετών από τον Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με συνολικές προσφορές 19 δισ. ευρώ. Συνολικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα κατά 0,07% σε εβδομαδιαία βάση με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,39% και με τη μέση αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!