Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επενδυτική κινητικότητα με επίκεντρο την Ενέργεια
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επενδυτική κινητικότητα με επίκεντρο την Ενέργεια

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επενδυτική κινητικότητα με επίκεντρο την Ενέργεια

Ως πρώτο βήμα για την σταδιακή εγκατάλειψη των έκτακτων μέτρων στήριξης των οικονομιών της ευρωζώνης στην κρίση, χαρακτήρισαν παράγοντες της αγοράς την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση του ρυθμού μηνιαίων αγορών ομολόγων του προγράμματος PEPP. Η απόφαση αποτελεί αναπροσαρμογή της τακτικής των μηνιαίων αγορών ομολόγων ύψους 80 δισ. ευρώ, που ακολουθείται τα δύο τελευταία τρίμηνα.

Το θέμα αναμένεται θα τεθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη που θα γίνουν στο πλαίσιο των άτυπων συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μεταβαίνει σήμερα στη Σλοβενία.

Μια άτολμη αντίδραση παρατηρήθηκε σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά το άνοιγμα, μετά την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων. Στο ελληνικό χρηματιστήριο διευρύνθηκαν χθες οι απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με πτώση 0,69% και τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει απώλειες 0,63%. Η αξία των συναλλαγών ενισχύθηκε περαιτέρω, στα 79 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί σήμερα η ΔΕΗ ενόψει της επόμενης φάσης στον διαγωνισμό για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή τη βελτιωμένη προσφορά της ItalGas για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!