Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επανέρχονται οι προσδοκίες σε περιβάλλον μεταβλητότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επανέρχονται οι προσδοκίες σε περιβάλλον μεταβλητότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επανέρχονται οι προσδοκίες σε περιβάλλον μεταβλητότητας

Με θετικό πρόσημο άνοιξε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο. Χθες αντέδρασε θετικά μετά το μπαράζ πωλήσεων στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ωστόσο η αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την μετάλλαξη Δέλτα παραμένει και συντηρεί αστάθεια στις τιμές.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,68% χθες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται κατά 0,62% και με την αξία των συναλλαγών να υποχωρεί στα 48 εκατ. ευρώ από τα 85 εκατ. ευρώ της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της συνεχίζεται η διαδικασία για την πώληση του υπό τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Frontier). Σύμφωνα με την τράπεζα, οι συζητήσεις συνεχίζονται με προτιμητέο υποψήφιο επενδυτή για περιορισμένης διάρκειας αποκλειστικές διαπραγματεύσεις την κοινοπραξία Bain Capital, Fortress και doValue.

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 300.000 ομολογιών της Prodea στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο έκδοσης επταετούς ομολόγου 300 εκατ. ευρώ. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία. Σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση της εταιρείας τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν κατά 56 εκατ. ευρώ για την ολική αποπληρωμή του από 20.2.2018 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εταιρείας για την επένδυση στο ακίνητο Καρελά το οποίο έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και είναι πιστοποιημένο κατά LEED και κατά 236 εκατ. ευρώ για πράσινες επενδύσεις περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που τυχόν υφίστανται και συνδέονται αποκλειστικά με τις πράσινες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!