Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Ελληνοτουρκικά και κορωνοϊός θέτουν διλήμματα στους αναλυτές
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Ελληνοτουρκικά και κορωνοϊός θέτουν διλήμματα στους αναλυτές

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Ελληνοτουρκικά και κορωνοϊός θέτουν διλήμματα στους αναλυτές

Πολύ αργές οι κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα. Μετά την απομάκρυνση του Oruc Reis από το Αιγαίο επικρατεί σιγή, με τους εμπλεκόμενους να σχεδιάζουν τη στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο καθώς και οι εύθραυστες ισορροπίες στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης θέτουν κρίσιμα διλήμματα στους αναλυτές που επιχειρούν προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Χθες ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,38% ενώ σήμερα ακολουθεί οριακές διακυμάνσεις στο άνοιγμα.

Στο διεθνές περιβάλλον, το κλίμα παραμένει σε γενικές γραμμές (παραδόξως) θετικό ενώ η Wall Street παρακολουθεί τη διήμερη συνεδρίαση της Fed προσδοκώντας αποφάσεις περί της νομισματικής πολιτικής ικανές να καλμάρουν τους φόβους για τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Η αναστολή μέχρι το τέλος του 2020 της πληρωμής δόσεων και τόκων, που προσφέρθηκε στους δανειολήπτες – επιχειρήσεις και νοικοκυριά – που επλήγησαν από την πανδημία, ισοδυναμεί με περίπου 20 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στο συνέδριο του Economist. Εξήγησε ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν υποχωρήσει σε 60 δισ. ευρώ (στις 30/6) ενώ η τράπεζα έχει κάνει εκτιμήσεις για 10 εκατ. ευρώ ή περίπου το ήμυσι των δανείων σε αναστολή πληρωμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!