Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Έχουμε δρόμο ακόμη για την …κανονικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Έχουμε δρόμο ακόμη για την …κανονικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Έχουμε δρόμο ακόμη για την …κανονικότητα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ύφεση περιορίστηκε σε 2,3% στο α’ τρίμηνο. Η πορεία του ΑΕΠ για το 2020 δεν αλλάζει και η ύφεση παραμένει στο 8,2% καθώς υπολογίζεται με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου 52 εβδομάδων στις 9 Ιουνίου, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει έως και 1,6 δισ. ευρώ. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί είναι 1 δισ. ευρώ, ενώ μη ανταγωνιστικές προσφορές έως και 30% του ποσού της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το κόστος δανεισμού στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία στις 10 Μαρτίου διαμορφώθηκε σε -0,22%.

Μετά από μία δεκαετία, από το 2009, που το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Τουρκίας ήταν πλεονασματικό υπέρ της Ελλάδας (με εξαίρεση το 2016) το 2020 η αξιοσημείωτη μείωση των ελληνικών εξαγωγών πετρελαιοειδών (-56,14%) ανέστρεψε το εμπορικό ισοζύγιο διαμορφώνοντας για την Ελλάδα έλλειμμα ύψους 213 εκατ. ευρώ (-787%).

Εν μέσω θετικών μακροοικονομικών νέων και ελλείψει σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων το χρηματιστήριο εμφάνισε την περασμένη εβδομάδα κέρδη 1,58% για τον Γενικό Δείκτη και 1,86% για τον δείκτη FTSE υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η αξία των συναλλαγών, που διαμορφώθηκε σε 63 εκατ. ευρώ από 131 εκατ. ευρώ μια εβδομάδα νωρίτερα, αποτέλεσμα και των αλλαγών στον ελληνικό δείκτη MSCI.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!