Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Η δύσκολη εξίσωση των «κόκκινων» δανείων
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Η δύσκολη εξίσωση των «κόκκινων» δανείων

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Η δύσκολη εξίσωση των «κόκκινων» δανείων

Ζητούμενο για το ελληνικό χρηματιστήριο η απόσταση ασφαλείας του Γενικού Δείκτη από τη βάση των 600 μονάδων, όπου έκλεισε την περασμένη εβδομάδα, με τους αναλυτές να προσδοκούν ενεργοποίηση ξένων επενδυτών και ενίσχυση των συναλλαγών στην φάση επανεκκίνησης της οικονομίας.

-Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI Greece. Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στον δείκτη (ΟΤΕ, Αlpha Bank, OΠΑΠ, Eurobank, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Motor Oil και Τιτάν), με τη Μυτιληναίος να εμφανίζεται ως φαβορί για είσοδο εν όψει αποχωρήσεων…

-Δύσκολη εξίσωση η διαχείριση των παλαιών και νέων κόκκινων δανείων εν μέσω πανδημίας. Το σχέδιο Ηρακλής δουλεύει αλλά το νέο περιβάλλον απαιτεί πρόσθετα εργαλεία και η πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την λύση της bad bank εγείρει αντιρρήσεις από την πλευρά των τραπεζιτών.

- Η συζήτηση αυτή αναπτύσσεται την ώρα που αναζητούνται πόροι για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και με φόντο την απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει τα τελευταία πέντε χρόνια η ΕΚΤ υπερβαίνει τη δικαιοδοσία της – έτσι κάλεσε την ΕΚΤ να τεκμηριώσει την αναλογικότητα του προγράμματος εντός 90 ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!