Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Με το δεξί μπήκε στη νέα εβδομάδα το χρηματιστήριο
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Με το δεξί μπήκε στη νέα εβδομάδα το χρηματιστήριο

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Με το δεξί μπήκε στη νέα εβδομάδα το χρηματιστήριο

Με το δεξί μπήκε στη νέα εβδομάδα το χρηματιστήριο, γεγονός που αποδίδεται από τους αναλυτές τόσο στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία όσο και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Ο Γενικός Δείκτης, μετά από καιρό, σημείωσε υπεραντίδραση συγκριτικά με τις επιδόσεις άλλων ευρωπαϊκών αγορών. Το κλίμα διεθνώς τροφοδοτούν οι διεργασίες σε κυοφορούμενα deals καθώς οι πιέσεις των τιμών λόγω πανδημίας έχουν κάνει ελκυστικές τις αποτιμήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις ενώ η βιωσιμότητα των εταιρειών στο νέο περιβάλλον απαιτεί συνεργασίες.

Στα ελληνοτουρκικά έχουν πέσει οι τόνοι αλλά το ρίσκο παραμένει ενώ στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς το δεύτερο κύμα φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ειδικοί προτείνουν νέα μέτρα, για τα οποία αναμένονται αποφάσεις και ανακοινώσεις στο πλαίσιο της σημερινής καθιερωμένης ενημερωτικής συνέντευξης τύπου.

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα που αφορούν στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο της 7ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της οικονομίας. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους το πρωτογενές πλεόνασμα μετατράπηκε σε έλλειμμα, για να συμπληρώσει ο κ. Σταϊκούρας ότι η χώρα έχει εφεδρείες, ήτοι “μαξιλάρι” 37,8 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!