Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Δεν ανησυχούν για νέο lockdown οι αγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Δεν ανησυχούν για νέο lockdown οι αγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Δεν ανησυχούν για νέο lockdown οι αγορές

Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας αυξάνεται διεθνώς, ακόμη και σε χώρες που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το πρώτο κύμα κρουσμάτων Covid-19, όπως η Ελλάδα. Η αβεβαιότητα για την υγειονομική κρίση συντηρεί το στοιχείο της μεταβλητότητας στις αγορές, οι οποίες πάντως δεν ανησυχούν για νέο lockdown.

Σε αυτό το περιβάλλον ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο δοκιμάζει να κινηθεί πάνω από την αντίσταση των 680 μονάδων, κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά των μετοχών των τραπεζών. Για τις τελευταίες η Citi δημοσίευσε χθες έκθεση με «γενναίες» περικοπές τιμών στόχων στο κακό σενάριο αλλά και περιθώρια ανόδου στο θετικό.

Προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν φερέγγυες επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από τη χρηματοδότηση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ καταβάλλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Σχετικές αναφορές φέρεται να έκανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΤ, Γιώργος Χατζηνικολάου, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Aρνητικοί στο σενάριο της μεγάλης περιμέτρου που θα προστατεύει όλα τα επιδοτούμενα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία εμφανίζονται οι θεσμοί, που προκρίνουν αυστηρά κριτήρια, στο μοτίβο του νόμου 4605/2019, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η προσπάθεια εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Το θέμα αφορά σχεδόν 330.000 δανειολήπτες με δάνεια περίπου 20 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!