Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: «Με δανεικά» η παγκόσμια οικονομία για να αντέξει στην κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: «Με δανεικά» η παγκόσμια οικονομία για να αντέξει στην κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: «Με δανεικά» η παγκόσμια οικονομία για να αντέξει στην κρίση

Αν και η παγκόσμια οικονομία “χρεώνεται” για να αντέξει στην κρίση, κάτι που δεν θα έχει καλή κατάληξη για τις αγορές μακροπρόθεσμα σύμφωνα με την JP Morgan, τα στοιχεία βραχυπρόθεσμα ενθαρρύνουν αγοραστικό ενδιαφέρον στα χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο είναι οι ασιατικές αγορές, ενόψει μέτρων περαιτέρω χαλάρωσης της κινεζικής τράπεζας. Το κλίμα ευνοεί την Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης ανακάμπτει μετά τις ρευστοποιήσεις κερδών στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Εξάλλου στο σύνολο της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,6%, με τη μέση αξία συναλλαγών να υποχωρεί στα 41 εκατ. ευρώ από τα 47 εκατ. ευρώ μία εβδομάδα νωρίτερα και με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο. Ενδεικτικά σημειώνεται η εβδομαδιαία άνοδος της Alpha Bank (+5,4%) στον απόηχο των εξελίξεων με την τιτλοποίηση Galaxy, που φέρεται να προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον. Αναλόγως η ΓΕΚ Τέρνα (+7,7%) ευνοείται από την επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ ενώ Mytilineos (+6,9%), ΔΕΗ (+6,4%) και Jumbo (+6,3%) εμφανίζονται μεταξύ των πρωταγωνιστών σε συνέχεια ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων άνω των προσδοκιών της αγοράς για το α’ εξάμηνο. Αντίθετα Coca Cola HBC και ΕΥΔΑΠ επηρεάστηκαν από τις περικοπές μερισμάτων και έγραψαν εβδομαδιαίες απώλειες 4% και 3,7% αντίστοιχα.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων ομολογιών, στο πλαίσιο της έκδοσης 7ετούς εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ Τέρνα.

Η LAMDA Developments αναμένει το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση εταιρικού ομολόγου έως 320 εκατ. ευρώ που θα εισαχθεί στο ΧΑ. Εντωμεταξύ, οι προκαταρκτικές κατασκευαστικές εργασίες στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί την εκκίνηση των έργων για ένα από τα μεγαλύτερα project στη Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!