Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Άτολμο αλλά θετικό το άνοιγμα της χρηματιστηριακής εβδομάδας
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Άτολμο αλλά θετικό το άνοιγμα της χρηματιστηριακής εβδομάδας

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Άτολμο αλλά θετικό το άνοιγμα της χρηματιστηριακής εβδομάδας

Άτολμο αλλά θετικό το άνοιγμα της χρηματιστηριακής εβδομάδας αλλά η μικτή εικόνα στην Ευρώπη σήμερα δεν ευνοεί το θετικό πρόσημοστην έναρξη των συναλλαγών. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι την ώρα που συνεχιζόταν χθες η ευφορία στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό Χρηματιστήριο ακολουθούσε βήμα σημειωτόν και χωρίς την υποστήριξη ισχυρών δεικτοβαρών μετοχών όπως οι τράπεζες, βρέθηκε στις 641 μονάδες. Ο έλεγχος της πανδημίας και φυσικά μια καλή είδηση για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αποτελούν νέα που δυνητικά θα μπορούσαν να τονώσουν την ψυχολογία. Καθώς όμως συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και κλιμακώνονται οι διπλωματικές διεργασίες απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του ΧΑ για τον Αύγουστο, οι ξένοι επενδυτές κατέγραψαν εκροές 16 εκατ. ευρώ και η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 638 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 54% σε ετήσια βάση. Το 54,5% πραγματοποιήθηκε από ξένους επενδυτές (έναντι 51,9% τον Ιούλιο).

Πάντως βαρόμετρο για τις προοπτικές της οικονομίας θα είναι οι επαφές ξένων επενδυτών με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις επενδύσεις στην Ελλάδα που διοργανώνει το χρηματιστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου ενώ ανάλογης φύσης είναι το συνέδριο της Bank of America Global Research που ακολουθεί στις 22 με 24 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!