Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο

Ανάδρομες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, αυξανόμενο ρίσκο στην οικονομία, μεταναστευτικό, πανδημία… “Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της”, διαμηνύει η κυβέρνηση.

Τα παραπάνω αρκούν για να δικαιολογήσουν αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο, με τους αναλυτές να εναποθέτουν ελπίδες για τόνωση του επενδυτικού κλίματος στα roadshows που έπονται. Πάντως και το σήμα από τις διεθνείς αγορές σε μεταβλητότητα παραπέμπει αν κρίνουμε από την πορεία ζικ-ζακ των τιμών στη Wall Street και τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει αμερικανικών εκλογών.

Tα βλέμματα σήμερα στρέφονται στη συνάντηση του Eurogroup. Τα δημοσιονομικά του 2020 και του 2021 στο επίκεντρο. Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και θα επανεξετάσουν τις πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο των αναγκών που αναδεικνύει για τις οικονομίες η κρίση του Covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή μειώθηκε κατά 1,9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019 λόγω χαμηλότερων τιμών πετρελαίου. Στο μέτωπο της ανεργίας (σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση) ο δείκτης διαμορφώθηκε σε 18,3% τον Ιούνιο του 2020 σε σύγκριση με 17,1% τον ίδιο μήνα του 2019. Λαμβάνοντας υπόψη τη Eurostat, την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας δεν προσμετρώνται στους ανέργους όσοι βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης για λιγότερο από τρεις μήνες ή λαμβάνουν πάνω από 50% του μισθού τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!