Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναζητείται επανακαθορισμός επενδυτικής στρατηγικής από τους παίκτες του ΧΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναζητείται επανακαθορισμός επενδυτικής στρατηγικής από τους παίκτες του ΧΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναζητείται επανακαθορισμός επενδυτικής στρατηγικής από τους παίκτες του ΧΑ

Με τις ομολογιακές εκδόσεις στο επίκεντρο - σε πρώτη φάση ΓΕΚ Τέρνα και κατόπιν Lamda Development και Τιτάναναζητείται τάση και επανακαθορισμός επενδυτικής στρατηγικής από τους παίκτες του ΧΑ. Οι πιέσεις σε τράπεζες και blue chips που οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη πίσω στις 635 μονάδες φαίνεται να εκτονώθηκαν και η αγορά άνοιξε με θετικό πρόσημο.

Επιμένει στη σύσταση bad bank ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, που μιλά στην έκθεση της τράπεζας για επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης κι άλλων συστημικών λύσεων που θα λειτουργούν συμπληρωματικά του «Ηρακλή», όπως η σύσταση εταιρείας asset management και η θέσπιση νέου πτωχευτικού νόμου. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων παλαιάς και νέας γενιάς, καθώς η έκθεση της ΤτΕ αναμένει νέο κύκλο NPEs από τις αρχές του 2021.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, νωρίτερα από τα γενέθλιά του στις 7 Ιουλίου. Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης θα βρεθούν σειρά νομοσχεδίων.

Xθες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση και τη θωράκιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου ενσωματώνονται και οι ρυθμίσεις για την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για την ανακούφιση των πληγέντων από την κρίση, προβλέπει μηδενική προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εμφανίζουν ζημιές το 2020 λόγω της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!