Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναδυόμενες ευκαιρίες μέσα στην κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναδυόμενες ευκαιρίες μέσα στην κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναδυόμενες ευκαιρίες μέσα στην κρίση

Με γνώμονα την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων σε εκπαίδευση, λιανεμπόριο, εστίαση και μετακινήσεις ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 751 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2021 και διαμορφώθηκαν σε 162,8 δισ. ευρώ. Αντίθετα, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 779 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 8,909 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές καταθέσεις του συστήματος διαμορφώθηκαν σε 171,6 δισ. ευρώ. Σε ετήσια βάση, η αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων επιβραδύνθηκαν ελαφρά, με ρυθμό 14,5% από 14,8% τον Ιανουάριο του 2021.

Με σημαντικά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη άνοιξε χθες η χρηματιστηριακή εβδομάδα. Ενισχύθηκε κατά 1,29%, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ήτοι 96 εκατ. ευρώ, υποστηριζόμενη για άλλη μια φορά από την υψηλή δραστηριότητα των πακέτων. Παρέμεινε υπό πίεση η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (-4%) ενώ η εικόνα στον κλάδο ήταν μικτή, με τα κέρδη του Γενικού Δείκτη να οφείλονται κυρίως στην υπεραντίδραση blue chips όπως ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν κ.α..

Το Eπενδυτικό Tαμείο SMERemediumCap (SMERC) απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό ποσοστό της εξαγωγικής εταιρείας φρέσκων φρούτων Krop, με έδρα την Άρτα. Η εξαγορά αποτελεί το πρώτο βήμα της SMERC για τη δημιουργία μιας σημαντικής ελληνικής εξαγωγικής εταιρείας φρούτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!