Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και σχέδια ανάπτυξης του Χ.Α.
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και σχέδια ανάπτυξης του Χ.Α.

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και σχέδια ανάπτυξης του Χ.Α.

Ο Covid-19 παραμένει ισχυρός μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Πάντως παρά την αύξηση των κρουσμάτων καμία χώρα δεν θα τολμήσει εύκολα νέο lockdown. Σαφές μήνυμα έδωσε στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τράμπ, ενώ στην Ελλάδα οι αρμόδιες αρχές είναι σε συναγερμό μετά τον διπλασιασμό των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα.

Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο εν όψει της ενεργοποίησης αλλαγών στη σύνθεση των δεικτών FTSE και κυρίως στις σταθμίσεις του FTSE Russell ενώ και το triple witching Ιουνίου δικαιολογεί μετατόπιση θέσεων. Οι αλλαγές στους δείκτες FTSE/ATHEX θα τεθούν σε ισχύ σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ κυοφορούνται σχέδια ανάπτυξης του ελληνικού χρηματιστηρίου με σκοπό την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, από νέα προϊόντα μέχρι τίτλους κόκκινων δανείων. Ταυτόχρονα προωθούνται φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του 9ου Ελληνικού Φόρουμ Επενδύσεων, η LAMDA Development αποκάλυψε ότι υπέστη σχεδόν 12 εκατ. ευρώ απώλειες στα έσοδά της από ενοίκια κατά τον Μάρτιο-Ιούνιο, γεγονός που οδήγησε σε καθαρή απώλεια μετά από φόρους ύψους 8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει παράσχει επιπλέον έκπτωση 30% στα ενοίκια των τριών εμπορικών κέντρων της (The Athens Mall, Mediterranean Cosmos, Golden Hall) τον Απρίλιο και τον Μάιο, το οποίο σε συνδυασμό με τα μέτρα της κυβέρνησης για μείωση ενοικίων οδήγησε σε 70% μείωση στα έσοδα της εταιρείας από ενοίκια. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της κυβέρνησης για μείωση 40% στα ενοίκια θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!