Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: 2021, ανασχηματισμός δυνάμεων και εξυγίανση
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: 2021, ανασχηματισμός δυνάμεων και εξυγίανση

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: 2021, ανασχηματισμός δυνάμεων και εξυγίανση

Το 2021 ξεκινά με ανασχηματισμό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την κυβέρνηση να δίνει έτσι το στίγμα με ένα θετικό μήνυμα επανεκκίνησης. Αν και δεν είναι σαφές πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η σχετική προετοιμασία.

Οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων του νέου στελέχους του κορωνοϊού δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Επομένως το 2021 διατηρεί τις αβεβαιότητες και κουβαλάει τις ζημιές της προηγούμενης χρονιάς. Είναι ενδεικτικό ότι στο χρηματιστήριο η πλειοψηφία των μετοχών έκλεισαν με απώλειες παρά την αλλαγή σκηνικού το τελευταίο τρίμηνο. Συνολικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ετήσιες απώλειες 11,7% με τις τράπεζες να γράφουν τις χειρότερες επιδόσεις -41%. Οι απώλειες για την Εθνική Τράπεζα ανήλθαν σε 25%, για την Eurobank σε 37%, την Alpha Bank σε 50,4% και την Τράπεζα Πειραιώς σε 56,5%.

Σήμερα, 4 Ιανουαρίου 2021, ολοκληρώνεται η διαδικασία μετατροπής σε μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς των CoCos, συνολικού ύψους 2,040 εκατ. ευρώ μαζί με τους τόκους 326 εκατ. ευρώ, με τιμή μετατροπής 6 ευρώ. Η τράπεζα θα έχει εκδώσει 394.400.000 νέες μετοχές, που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα πιστωθούν στη μερίδα του ΤΧΣ που τηρείται στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 61,3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!