Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Super League: Ξεχωριστές συζητήσεις με τους παίκτες οι ομάδες για τις περικοπές
[Η Ναυτεμπορική]: Super League: Ξεχωριστές συζητήσεις με τους παίκτες οι ομάδες για τις περικοπές

[Η Ναυτεμπορική]: Super League: Ξεχωριστές συζητήσεις με τους παίκτες οι ομάδες για τις περικοπές

Κάθε ομάδα θα συζητήσει με κάθε παίκτη ξεχωριστά το θέμα των περικοπών των μισθών τους, λόγω κορωνοϊού, όπως αποφάνθηκε ο ΠΣΑΠ το μεσημέρι της Δευτέρας (11/05), μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη του προεδρείου με τη Super League .

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστή η αρνητική απάντηση των ποδοσφαιριστών στην πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% των συμβολαίων τους, το οποίο μεταφράζεται σε 83% για τους μήνες της πανδημίας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του θεσμικού πλαισίου που είχε ορίσει η FIFΑ και το οποίο ανέφερε πως αρχικά θα πρέπει το όργανο των ποδοσφαιριστών να συζητήσει με την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή για μία κοινά αποδεκτή λύση κι εφόσον δεν βρισκόταν η «χρυσή τομή» να ακολουθούσε το δεύτερο στάδιο της ξεχωριστής διαπραγμάτευσης.

Η Super League, πλέον, θα συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι ομάδες να λάβουν έγκριση να διαπραγματευτούν ξεχωριστά το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων με τους παίκτες.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!