Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στρ. Φαναράς στο Πρώτο: Δεξιά και Αριστερά θα συγκλίνουν αναγκαστικά
[Η Ναυτεμπορική]: Στρ. Φαναράς στο Πρώτο: Δεξιά και Αριστερά θα συγκλίνουν αναγκαστικά

[Η Ναυτεμπορική]: Στρ. Φαναράς στο Πρώτο: Δεξιά και Αριστερά θα συγκλίνουν αναγκαστικά

«Νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή αμυντική. Η πρωτοβουλία δεν είναι στον άνθρωπο αλλά στη φύση, και η ανθρωπότητα θα ζήσει αμυντικά τα επόμενα χρόνια. Έτσι η αντίθεση που θα διαμορφωθεί θα είναι μεταξύ των συστημικών και εξωσυστημικών δυνάμεων».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis και πολιτικός αναλυτής, Στράτος Φαναράς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

Εκτίμησε ότι οι βασικές αντιθέσεις δεν θα διαμορφωθούν μέσα στο συστημικό περιβάλλον, αλλά ανάμεσα στις συστημικές δυνάμεις που θα αναγκαστούν κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να συνεργαστούν και σε εξωσυστημικές δυνάμεις που τις «βλέπουμε σήμερα σε όλο τον κόσμο να σκάνε σαν “φούσκες σε έναν χυλό που βράζει”».

Τη μια μπορεί να είναι οι αντιεμβολιαστές, την άλλη αυτοί που εφορμούν στο Καπιτώλιο ή οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Είναι ένα περιβάλλον «μεγάλων πολιτικών ανατροπών».

Προέβλεψε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα, οι δυνάμεις της Δεξιάς και της Αριστεράς, «εάν και εφόσον ομνύουν στον κοινοβουλευτισμό, θα συγκλίνουν γιατί χρειάζονται μια κοινή ατζέντα για το Περιβάλλον».

«Ακριβώς αυτή η αμυντική φάση που ζούμε και η οποία θα ενταθεί στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντηθεί με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές προστασίας των ανθρώπινων κοινοτήτων, και για αυτό θα φτάσουμε σε ένα σημείο συγκλίσεων που δεν θα είναι στον αέρα, αλλά πάνω σε προγραμματικές προτάσεις», εξήγησε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!