Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στουρνάρας: «Μήτηρ πάντων πανδημία»
[Η Ναυτεμπορική]: Στουρνάρας: «Μήτηρ πάντων πανδημία»

[Η Ναυτεμπορική]: Στουρνάρας: «Μήτηρ πάντων πανδημία»

«Μήτηρ πάντων πανδημία» ειναι το μήνυμα του του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προς το προσωπικό. Ο κ Στουρνάρας, παραφράζοντας τον Ηράκλειτο θέλησε να τονίσει το γεγονός πως η κρίση του κορωνοϊού καθόρισε την ζωή μας και επέφερε αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους θεσμούς. Παράλληλα τόνισε την σημασία του υψηλού επιστημονικού επιπέδου των εργαζομένω, το οποίο έδωσε την δυνατότητα να «μετατρέψουμε τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες.». Επίσης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, έκανε μια σύντομη αναφορά στην κατάσταση της οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας

Η επιστολή Στουρνάρα

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για τους περισσότερους από εμάς το 2020 ήταν μια χρονιά που θέλουμε να ξεχάσουμε. Αν προσπαθήσουμε όμως να υπερβούμε τη στιγμή και να παραμερίσουμε για λίγο τα προβλήματα και τις καθημερινές δυσκολίες που σκιάζουν την οπτική μας, ίσως μπορέσουμε να δούμε ότι η χρονιά που πέρασε περιέχει και πολλά διδάγματα που αξίζει να τα θυμόμαστε στα χρόνια που θα έρθουν.

Αν μου επιτρέπεται να παραφράσω τον μεγάλο Εφέσιο φιλόσοφο Ηράκλειτο θα έλεγα ότι «μήτηρ πάντων πανδημία», η οποία καθορίζει τα πάντα και επιφέρει αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους θεσμούς.

Μεταξύ άλλων η πανδημία καταδεικνύει τη σημασία της αξιοποίησης και εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης, υπενθυμίζοντάς μας ότι το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των συναδέλφων μας επιτρέπει στην Τράπεζα της Ελλάδος να λειτουργεί διαχρονικά ως δυνάμει σύμβουλος της Πολιτείας και της κοινωνίας σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!