Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στολή τζετ για ιπτάμενους νοσοκόμους «ταχείας αντίδρασης»
[Η Ναυτεμπορική]: Στολή τζετ για ιπτάμενους νοσοκόμους «ταχείας αντίδρασης»

[Η Ναυτεμπορική]: Στολή τζετ για ιπτάμενους νοσοκόμους «ταχείας αντίδρασης»

Μία ιπτάμενη στολή τζετ για νοσοκόμους, η οποία θα τους επιτρέπει να φτάνουν σε τραυματίες και ασθενείς μέσα σε λίγα λεπτά, δοκίμασε η Great North Air Ambulance Service στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το BBC, μετά από χρόνια συνομιλιών μεταξύ της GNAAS και της Gravity Industries, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη δοκιμαστική πτήση στο Lake District. Ο Άντι Μόσον, διευθυντής επιχειρήσεων στη GNAAS, ήταν αυτός που είχε την ιδέα, και χαρακτήρισε το να τη βλέπει κανείς στην πράξη ως κάτι «εκπληκτικό». Όπως υπογράμμισε, σημαίνει πως ένας νοσηλευτής θα μπορεί να πετά και να φτάνει σε μια δυσπρόσιτη περιοχή – πχ έναν απόκρημνο λόφο ή κορυφή- μέσα σε δευτερόλεπτα ή λίγα λεπτά αντί να βαδίζει για μισή ώρα και άνω.

«Υπάρχουν δεκάδες ασθενείς κάθε μήνα στην πολύπλοκη μα σχετικά μικρή γεωγραφική περιοχή των Λιμνών. Μπορούσαμε να δούμε την ανάγκη. Αυτό που δεν γνωρίζαμε με βεβαιότητα ήταν πώς θα λειτουργούσε στην πράξη. Τώρα το είδαμε και ειλικρινά είναι εκπληκτικό» είπε σχετικά ο Μόσον, τονίζοντας πως η δοκιμή αυτή έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες της χρήσης ιπτάμενων στολών τζετ για την παροχή εκτάκτων υπηρεσιών.

Τη δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε ο Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, ιδρυτής της Gravity Industries. Όπως είπε, η στολή είχε δύο μίνι κινητήρες στο κάθε χέρι και έναν στην πλάτη, επιτρέποντας στον νοσοκόμο να ελέγχει την κίνησή του απλά και μόνο κουνώντας τα χέρια του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!