Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο τραπέζι με τους 13 περιφερειάρχες το νέο ΕΣΠΑ 2021-27
[Η Ναυτεμπορική]: Στο τραπέζι με τους 13 περιφερειάρχες το νέο ΕΣΠΑ 2021-27

[Η Ναυτεμπορική]: Στο τραπέζι με τους 13 περιφερειάρχες το νέο ΕΣΠΑ 2021-27

Η πορεία του νέου ΕΣΠΑ 2021-27 συζητήθηκε σήμερα σε σχετική τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου, με τους 13 περιφερειάρχες.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, κατόπιν σχετικής πρότασης του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το πρόγραμμα REACT-EU

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατανομή πόρων του προγράμματος REACT-EU, το χρονοδιάγραμμα υποβολής και έγκρισης του Εθνικού ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2021-2027, τα ζητήματα συμπληρωματικότητας των δράσεων επιχειρηματικότητας, πολιτικής προστασίας, κοινωνικής πρόνοιας κλπ μεταξύ των περιφερειακών και των τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, καθώς και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον κ. Τσακίρη και τον κ. Σκάλκο σχετικά με την κατανομή των πρόσθετων πόρων ύψους 1.7 δισ. ευρώ του προγράμματος REACT-EU στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και από την πλευρά των περιφερειών υπογραμμίστηκε η ανάγκη να προηγείται διαβούλευση των αρμόδιων υπουργείων με την ΕΝΠΕ, με στόχο οι Περιφέρειες να είναι σε θέση να δρομολογούν πιο στοχευμένες και πιο αποτελεσματικές δράσεις, προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης.

Παράλληλα συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, αλλά και το ακατάσχετο των επιχειρήσεων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, αλλά και με την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των πόρων που προορίζονται για τις περιφέρειες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!