Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο τραπέζι η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας
[Η Ναυτεμπορική]: Στο τραπέζι η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας

[Η Ναυτεμπορική]: Στο τραπέζι η απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμα στα μέτρα περιορισμού και το πιο σημαντικό είναι η ατομική αλλά και η συλλογική στάση όλων μας απέναντι στον ιό. Ωστόσο, η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων είναι μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Γαλλία κλπ), βρίσκεται στο τραπέζι και μάλιστα στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.

Η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο ή η Ελλάδα θα προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας, όπως η γειτονική Ιταλία.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει όλες τις πολιτικές για την ανάσχεση του φονικού ιού και εξηγώντας το χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η εικόνα του Σαββατοκύριακου είναι αυτή που θα κρίνει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην απαγόρευση της (άσκοπης) κυκλοφορίας. Αν επικρατήσει και πάλι συνωστισμός σε πάρκα και παραλίες ή τα πλοία παρουσιάσουν «εικόνα Δεκαπενταύγουστου» όπως ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσιόδρας, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας διευκρινίζεται ότι το μοντέλο που εξετάζεται δεν αφορά καθολική απαγόρευση, αλλά απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!