Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο τέλος Ιουνίου τα αναδρομικά των συνταξιούχων
[Η Ναυτεμπορική]: Στο τέλος Ιουνίου τα αναδρομικά των συνταξιούχων

[Η Ναυτεμπορική]: Στο τέλος Ιουνίου τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Του Βασίλη Αγγελόπουλου
v.aggelopoulos@naftemporiki.gr

Το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων που θα χορηγηθούν σε περίπου 50.000 συνταξιούχους, λόγω βελτίωσης των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεών τους, γνωστοποίησε ο e-ΕΦΚΑ. Για τους συνταξιούχους που προέρχονται από το Δημόσιο η ενσωμάτωση των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου. Για όσους προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα η πληρωμή των αναδρομικών 19 μηνών που προκύπτουν θα γίνει στις 30 Ιουνίου. Οι αυξήσεις, όμως, θα ενσωματωθούν στη σύνταξή τους έναν μήνα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά αφορούν μόνο συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Συνολικά, ανέρχονται σε 200.000 οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας. Όμως, σε αυτή τη φάση, ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλει αναδρομικά μόνο σε 50.000 εξ αυτών, στους «νέους», δηλαδή σε εκείνους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη 13η Μαΐου 2016. Οι υπόλοιποι θα λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, καθώς καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας επανυπολογισμού των συντάξεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι όποιες αυξήσεις προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών των συνταξιούχων, με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020, μπορεί να είναι λογιστικές ή πραγματικές.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο δικαιούχος έχει μεγάλη αρνητική προσωπική διαφορά (π.χ. άνω των 200 ευρώ), τότε το πιθανότερο είναι να διαπιστώνει λογιστική μείωση της προσωπικής διαφοράς του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!