Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμος Λέρου για την κατασκευή ΚΥΑ στον όρμο Λακκί
[Η Ναυτεμπορική]: Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμος Λέρου για την κατασκευή ΚΥΑ στον όρμο Λακκί

[Η Ναυτεμπορική]: Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμος Λέρου για την κατασκευή ΚΥΑ στον όρμο Λακκί

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Λέρου ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις για την κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης 2.000 ατόμων στην τοποθεσία Όρμος Λακκί της Λέρου.

Στην προσφυγή του, ο Δήμος αναφέρει ότι ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται στους 8.000 κατοίκους και στη δομή που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί θα εγκατασταθεί νέος πληθυσμός των 2.000 ατόμων, που αντιστοιχεί στο 25% του ήδη υπάρχοντος πληθυσμού του νησιού, επιφέροντας έτσι ουσιαστική αλλοίωση, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μελέτη ή επιστημονική ανάλυση για τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές, κ.λπ. συνέπειες που θα επέλθουν από την εγκατάσταση της κοινωνίας των 2.000 αλλοδαπών ατόμων.

Ο Δήμος Λέρου ζητεί να ανασταλούν και να ακυρωθούν:

1) Η από 22.5.2020 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης, κατασκευής και μετεγκατάστασης κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στον Όρμο Λακκί,

2) Την από 17.7.2020 διακήρυξη του κλειστού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του επίμαχου έργου και

3) Την από 15.10.2020 σύμβαση κατασκευής της επίμαχης δομής προϋπολογισμού 120.853.172 ευρώ.

Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι παραβιάζονται τα άρθρα 24,79 και 106 του Συντάγματος, καθώς δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ τονίζουν ότι η επίμαχη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!