Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο «σφυρί» επιστολές και έγγραφα της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη
[Η Ναυτεμπορική]: Στο «σφυρί» επιστολές και έγγραφα της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη

[Η Ναυτεμπορική]: Στο «σφυρί» επιστολές και έγγραφα της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη

Ένα εντυπωσιακό σύνολο σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών περιλαμβάνει η επερχόμενη δημοπρασία της VERGOS Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Athens Plaza.
Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία του Οίκου για το 2021 με δυνατότητα παρουσίας κοινού, η οποία και θα προβληθεί παράλληλα ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.vergosauctions.com.

Στο πνεύμα της Επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Οίκος προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικών τεκμηρίων που σχετίζονται με το ιστορικό γεγονός, όπως μια ενότητα 17 επιστολών και άλλων εγγράφων του Μάρκου Μπότσαρη και μελών της οικογένειάς του. Όπως είναι γνωστό, για να προστατέψει ο θρυλικός ήρωας την οικογένειά του από την οργή των Τούρκων, την έστειλε για ασφάλεια στην Ανκόνα. Το αρχειακό υλικό που θα δημοπρατηθεί, περιλαμβάνει επιστολές που στάλθηκαν στην εξόριστη οικογένεια από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων δύο του ίδιου του Μάρκου Μπότσαρη και εννέα του αδελφού του Κώστα, που μετά τον θάνατο του ήρωα ανέλαβε προστάτης της οικογένειας.

Μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, μια αυτόγραφη Επιστολή υποστήριξης της Κρητικής Επανάστασης (9 Φεβρουαρίου 1867) του σπουδαίου Γάλλου ποιητή και φιλέλληνα Victor Hugo, που εντάσσεται στην προσπάθειά του να στηρίξει τους επαναστατημένους Κρητικούς την περίοδο της Κρητικής Επανάστασης του 1866, που υπήρξε από τις πλέον σημαντικές επαναστάσεις ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία.

Ανάμεσα στα ταξιδιωτικά βιβλία που θα δημοπρατηθούν, ξεχωρίζει ένα αντίτυπο του πλέον καλαίσθητου ταξιδιωτικού βιβλίου για την Ελλάδα του 18ου αιώνα. Πρόκειται για το περίφημο «Voyage à Athènes et à Constantinople» του Γάλλου περιηγητή και ζωγράφου Louis Dupré (Παρίσι 1825).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!