Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο Πακιστάν κατέφυγε η Εθνική ποδοσφαίρου Γυναικών του Αφγανιστάν
[Η Ναυτεμπορική]: Στο Πακιστάν κατέφυγε η Εθνική ποδοσφαίρου Γυναικών του Αφγανιστάν

[Η Ναυτεμπορική]: Στο Πακιστάν κατέφυγε η Εθνική ποδοσφαίρου Γυναικών του Αφγανιστάν

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών του Αφγανιστάν έφθασε στο Πακιστάν, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Πληροφοριών στην Ισλαμαμπάντ, καθώς παραμένει ασαφές και αβέβαιο το καθεστώς των Αφγανών αθλητριών με τους Ταλιμπάν στην εξουσία.

, ανέφερε στο Twitter ο Φαουάντ Τσόντρι, υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν και πρόσθεσε ότι η ομάδα έγινε δεκτή από έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο Τσόντρι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν έγινε άμεσα σαφές πόσες παίκτριες έχουν εισέλθει στη χώρα του και ποιά είναι τα σχέδιά τους.

Η φυγή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης εξόδου Αφγανών διανοούμενων και δημόσιων προσώπων, κυρίως γυναικών, από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία πριν από ένα μήνα.

Την τελευταία φορά που το ισλαμιστικό κίνημα βρισκόταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, πριν από δύο δεκαετίες, δεν επιτρεπόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και στις γυναίκες να σπουδάζουν ή να εργάζονται. Επίσης οι γυναίκες απαγορευόταν να ασχολούνται με τον αθλητισμό κι αυτό είναι πιθανό να συμβεί και τώρα.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν την περασμένη εβδομάδα δήλωσε στον αυστραλιανό τηλεοπτικό σταθμό SBS ότι δεν θεωρεί πως πρέπει να επιτραπεί στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ, γιατί και αντιτίθεται στο ισλάμ.

, δήλωσε ο Αχμαντουλάχ Γουασίκ, αντιπρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν.

Πολλές πρώην και νυν αθλήτριες ποδοσφαίρου εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία. Μια πρώην αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου όσες αθλήτριες παραμένουν στο Αφγανιστάν να κάψουν τον αθλητικό εξοπλισμό και να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποφύγουν αντίποινα.

Η FIFA, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι εργάζεται ώστε να απομακρύνει και τις υπόλοιπες παίκτριες από τη χώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!