Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» η Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» η Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» η Αθήνα

Κ.Μπακογιάννης – L. Calestini

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» που έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο των πόλεων τις ανάγκες των παιδιών και των νέων και να αναπροσαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιους χώρους, συμμετέχει από σήμερα η Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF και την συμμετοχή της ελληνικής πρωτεύουσας στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του. Το Μνημόνιο υπογράφηκε σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Αθηνών, από τον δήμαρχο και τον εκπρόσωπο του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Λουτσιάνο Καλεστίνι.

Ο κ. Μπακογιάννης παρέλαβε από τον κ. Calestini την επίσημη σφραγίδα της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά καθιστώντας την Αθήνα την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρόγραμμα, που έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων και να αναπροσαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιους χώρους.

Με κατευθυντήριες αρχές την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ο Δήμος Αθηναίων και το νεοσύστατο Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα θα συνεργαστούν για το βέλτιστο συμφέρον και την ευημερία των παιδιών και των νέων που ζουν στον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!