Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο ναδίρ λόγω κορωνοϊού η αισιοδοξία των Ελλήνων
[Η Ναυτεμπορική]: Στο ναδίρ λόγω κορωνοϊού η αισιοδοξία των Ελλήνων

[Η Ναυτεμπορική]: Στο ναδίρ λόγω κορωνοϊού η αισιοδοξία των Ελλήνων

Toυ Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki.gr

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις στην οικονομία έχουν επαναφέρει την απαισιοδοξία στους Έλληνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ευρωβαρόμετρου, που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την ίδια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι (Ιούλιο-Αύγουστο), προκύπτουν και άλλες σημαντικές διαπιστώσεις, όπως η αύξηση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά και η εντυπωσιακή βελτίωση του ποσοστού αποδοχής του ευρώ από τον πληθυσμό, λαμβανομένου υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση και τα μνημόνια είχαν πλήξει την εικόνα του ενιαίου νομίσματος.

Ευχάριστη έκπληξη, που καταγράφεται για πρώτη φορά, είναι η πρωτοφανής (10 μονάδες) αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δημόσια διοίκηση – ίσως η κρίση του κορωνοϊού να έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη.

Σχεδόν όλοι οι πολίτες (98%) θεωρούν ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα, ενώ 8 στους 10 ερωτηθέντες (80%) πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και σε προσωπικό επίπεδο. Στην Ευρωζώνη τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 91% και 44%.

Στην ερώτηση πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα, το 23% απάντησε καλά και το 77% κακά. Στην Ευρωζώνη το 43% των πολιτών θεωρεί την κατάσταση στη χώρα του καλή και το 56% κακή.

Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, οι Έλληνες τη χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή σε ποσοστό 45%, ενώ το 54% θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!