Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο «φως» σφραγισμένα φέρετρα 2.500 ετών με μούμιες
[Η Ναυτεμπορική]: Στο «φως» σφραγισμένα φέρετρα 2.500 ετών με μούμιες

[Η Ναυτεμπορική]: Στο «φως» σφραγισμένα φέρετρα 2.500 ετών με μούμιες

Για χιλιάδες χρόνια, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν την νεκρόπολη της Σακκάρα για να θάψουν τους νεκρούς τους.
Πέρα από τη στέγαση αμέτρητων αρχαιολογικών θησαυρών στους περίτεχνους τάφους της νεκρόπολης υπάρχει η κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, που χρονολογείται από την τρίτη Δυναστεία γύρω στα 2.650 π.Χ. και αποτελεί την πρώτη γνωστή πυραμίδα της περιοχής.

Την εβδομάδα αυτή, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ανακοίνωσε την εύρεση μίας κρύπτης με 13 σφραγισμένα φέρετρα ηλικίας σχεδόν 2.550 ετών. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ευρήματα σε βάθος 10 μέτρων. Ήταν σε εκείνο σημείο για χιλιετίες παρά τις πολλαπλές εκσκαφές στη Σαχάρα. Οι ειδικοί έχουν ενδείξεις ότι τα φέρετρα, που σε μερικά φαίνονται ακόμη τα σχέδια που είχαν δημιουργηθεί στις επιφάνειές του, είναι ασύλητα.
Οι αιγυπτιακοί τάφοι στη Σακκάρα, μέσα στη διάρκεια των χρόνων, λεηλατήθηκαν ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητες μη αδειοδοτημένες εκσκαφές. Οι τρεις σφραγισμένες κόγχες εντός του ταφικού μνημείου υποδηλώνουν ότι περισσότερες ευρήματα και ίσως περισσότερα φέρετρα περιμένουν σφραγισμένα, ανέφερε ο υπουργός Khaled El-Enany. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, μια ομάδα αρχαιολόγων Σακκάρα ανακάλυψε μουμιοποιημένα λιοντάρια και μουμιοποιημένες γάτες όπως επίσης χάλκινα και ξύλινα αγάλματα.
Τον Μάιο, ο δημοσιογράφος Andrew Curry παρουσίασε στο National Geographic ένα τεράστιο εργαστήριο μουμιοποίησης στην αρχαία νεκρόπολη. Το εργαστήριο χαρακτηρίστηκε ως ο «πρώτος οίκος τελετών της αρχαίας Αιγύπτου».

Προς το παρόν, οι ταυτότητες εκείνων που βρίσκονται θαμμένοι στο ταφικό μνημείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα παραμένουν άγνωστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!