Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο «φως» και νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου
[Η Ναυτεμπορική]: Στο «φως» και νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

[Η Ναυτεμπορική]: Στο «φως» και νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος άνδρα που συνελήφθη, καθώς και τακτικής διαδικασίας σε βάρος άλλου ενός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες σε δύο διαδικτυακούς λογαριασμούς νεφοϋπολογιστικής υπηρεσίας (Cloud Service) υπήρχε αναρτημένο πορνογραφικό υλικό ενηλίκων και ανηλίκων, το οποίο διαμοιραζόταν σε διάφορα διαδικτυακά δωμάτια επικοινωνίας, καθώς και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε εντοπίστηκαν τέσσερα ανήλικα θύματα, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι απεικονίζονταν στο επίμαχο οπτικό υλικό, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Ακολούθως, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν έρευνες στις κατοικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και usb.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ενός εντοπίσθηκε πλήθος φωτογραφιών σχετικές με την υπόθεση, πράξη για την οποία και συνελήφθη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!