Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο φως κύκλωμα διακίνησης λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών – Δώδεκα συλλήψεις
[Η Ναυτεμπορική]: Στο φως κύκλωμα διακίνησης λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών – Δώδεκα συλλήψεις

[Η Ναυτεμπορική]: Στο φως κύκλωμα διακίνησης λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών – Δώδεκα συλλήψεις

Στα ίχνη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε συστηματικά και σε ευρεία κλίμακα από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά έφθασε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Δώδεκα από τα μέλη της συνελήφθησαν την Τρίτη, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, σε περιοχές των Σερρών, της Λάρισας, της Αττικής, της Καρδίτσας και της Βοιωτίας.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων τεσσάρων μελών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για τα σήματα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, εισήγαγαν παράνομα από τη Βουλγαρία αιθυλική αλκοόλη, για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, καθώς και συσκευασμένα ποτά, στα οποία αντικαθιστούσαν τις ετικέτες με ελληνικές και τα διέθεταν στην εγχώρια αγορά, χωρίς να καταβάλουν δασμούς και φόρους, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Αρχικά, χρησιμοποιώντας ειδικά διασκευασμένα φορτηγά οχήματα, μετέφεραν τις λαθραίες ποσότητες σε αποθήκη σε περιοχή των Σερρών.

Στη συνέχεια, μετέφεραν τις ποσότητες σε αποθήκες νόμιμης επιχείρησης στη Λάρισα, όπου προέβαιναν στην απόξεση των ετικετών και επικολλούσαν πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, με λογότυπα επώνυμων εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!