Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο επίκεντρο των θεσμών και πάλι οι πλειστηριασμοί
[Η Ναυτεμπορική]: Στο επίκεντρο των θεσμών και πάλι οι πλειστηριασμοί

[Η Ναυτεμπορική]: Στο επίκεντρο των θεσμών και πάλι οι πλειστηριασμοί

Της Ειρήνης Σακελλάρη

Με επίκεντρο και τους πλειστηριασμούς κινήθηκαν οι συνεντεύξεις των θεσμών με τις ελληνικές τράπεζες. Πόσοι και πότε θα γίνουν και με ποιες διαδικασίες. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προγραμματίσει 5-6 χιλ πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους αλλά ο τρόπος με τον οποίον θα κινηθούν στο φάσμα των δημοπρασιών απαιτεί προσοχή.

Οι τράπεζες διεκδικούν να έχουν έσοδα ικανοποιητικά από τους πλειστηριασμούς από την άλλη πλευρά επιθυμούν να μην φορτωθούν ακίνητα τα οποία θα έχουν χαρακτήρα προβληματικό. Ας σημειωθεί πως οι δημοπρασίες έχουν μείνει εξαιρετικά πίσω και πως το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ακινήτων καταλήγει στις ίδιες.

Ας σημειωθεί πως στην παρούσα φάση οι πλειστηριασμοί που λαμβάνουν χώρα αφορούν μεγάλα έως πολύ μεγάλα ακίνητα.

Εν των μεταξύ ο φορέας για τις κατοικίες των ευάλωτων αναμένεται να προκηρυχτεί μέχρι το τέλος του μήνα. Με βάση αυτόν τον φορέα γίνονται υπό ειδικές συνθήκες οι επιλογές των τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα: Εάν και εφόσον ο πλειστηριασμός αφορά κατοικία με προβλήματα η οποία μπορεί να εισέλθει και στον φορέα (κάτω από 180,000 ευρώ αντικειμενική αξία και ο δανειολήπτης με εισόδημα μικρότερο των 21.000 ευρώ) η τράπεζα δεν έχει λόγο να “φορτωθεί” άλλο ένα πρόβλημα και να επισπεύσει τον πλειστηριασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!