Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο «Ελ. Βενιζέλος» από τη ΔΕΗ Blue το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Στο «Ελ. Βενιζέλος» από τη ΔΕΗ Blue το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Στο «Ελ. Βενιζέλος» από τη ΔΕΗ Blue το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ) η ΔΕΗ συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών.

Σε συνεργασία με τον ΔΑΑ, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί τον πρώτο σταθμό Δημόσιας Φόρτισης σε Αεροδρόμιο, συνδυάζοντας στον ίδιο σταθμό μια ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες Ηλεκτρικών Οχημάτων στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο Πάρκινγκ του Αεροδρομίου, στον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

πέντε διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC

ένας ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)

ένας ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες και επισκέπτες του ΔΑΑ.

Ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς, δήλωσε πως «η ηλεκτροκίνηση απογειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη ΔΕΗ Blue να εγκαθιστά το μεγαλύτερο κέντρο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα, και το σημαντικότερο, με μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας 100% ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!