Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο 72% η κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική – Σκληρό lockdown και σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη;
[Η Ναυτεμπορική]: Στο 72% η κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική – Σκληρό lockdown και σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη;

[Η Ναυτεμπορική]: Στο 72% η κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική – Σκληρό lockdown και σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη;

Για την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και την πίεση ασκείται στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην Αττική, μίλησαν σήμερα η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Μάλιστα κ. Παγώνη τόνισε ότι πρέπει και εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα ενώ αντίστοιχη σύσταση έκανε και ο κ. Καπραβέλος για τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάγγελμά του χθες ο πρωθυπουργός ανέφερε τις δύο παραμέτρους που δημιουργούν ανησυχία, από την μία η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας και από την άλλη οι μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.

Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμένα, δηλαδή μόλις 64 είναι κενά και η κάλυψη είναι της τάξης του 72% κάλυψη. Δηλαδή τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, γιατί υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα Covid και ένα ποσοστό 10% το λιγότερο μπορεί να διασωληνωθεί.

Δεν υπάρχει ισορροπία στο ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων. Οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 εξιτήρια σε μία ημέρα, οπότε υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!