Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στις Βρυξέλλες η τουρκική παραβατικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Στις Βρυξέλλες η τουρκική παραβατικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Στις Βρυξέλλες η τουρκική παραβατικότητα

Στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρόλο που αρχικά δεν προβλεπόταν, μπήκαν τελικά οι τουρκικές προκλήσεις, έπειτα και από το γαλλογερμανικό τελεσίγραφο στην Τουρκία ώστε να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της.

Να σημειωθεί ότι Τουρκία δεν προβλέπονταν να συζητηθεί σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς το θέμα των τουρκικών προκλήσεων εξετάστηκε στην τελευταία συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών κατά το οποίο δόθηκε χρόνος στην Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο οπότε και θα καθοριστούν οι μελλοντικές σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο με τις έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο, αλλά και η ανάμειξή της στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ την φέρνουν ξανά στο «ευρωπαϊκό τραπέζι».

Τη συζήτηση των Ευρωπαίων σχετικά με την Τουρκία επιβεβαίωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος ο Εμανουέλ Μακρόν . «Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε και υπογράμμισε πως «θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων».

Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο Γαλλίας και Γερμανίας προς την Τουρκία , δίνοντάς της προθεσμία μιας εβδομάδας για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!