Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στις 14 Αυγούστου η D-day για την εξαγορά της Forthnet
[Η Ναυτεμπορική]: Στις 14 Αυγούστου η D-day για την εξαγορά της Forthnet

[Η Ναυτεμπορική]: Στις 14 Αυγούστου η D-day για την εξαγορά της Forthnet

Στην «τελική ευθεία» μπαίνει η εξαγορά της Forthnet από το βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών United Group.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (ECSC) πρόκειται να εξετάσει το προσυμφωνημένο deal μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που έχουν το διαχειριστικό έλεγχο των μετοχών της Forthnet και της United Group, στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με επίσημη ανακοινωση στην ιστοσελίδα του Εποπτικού Οργάνου της Κομισιόν.

Έως τότε πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία εξέτασης των εγγράφων για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, που καταθέτει αυτή την περίοδο ο βρετανικός όμιλος.

Έπειτα από 3,5 χρόνια διαπραγματεύσεων με διάφορους φορείς για την πώληση της Forthnet ε η επίτευξη συμφωνίας των τραπεζών με τη United Group (θυγατρική της BC Partners) για την εξαγορά του χρέους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και των μετοχών που βρίσκονται στην κατοχή των πιστωτών της (τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica), ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Το τίμημα για την εξαγορά των υφιστάμενων απαιτήσεων των πωλητών – τραπεζών ύψους περίπου 281 εκατ. ευρώ, των μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι πωλητές με συνολικό υπόλοιπο κεφαλαίου κατά προσέγγιση 52 εκατ. (οι Μετατρέψιμες Ομολογίες) και όλων των κοινών μετοχών της Forthnet που κατέχουν σήμερα οι τράπεζες (περίπου 36%) δεν ανακοινώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σύνολο των δανείων (333 εκατ. ευρώ) η United θα καταβάλει περί τα 45 εκατ. ευρώ, ποσό που εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι οι τράπεζες θα έχουν συμφωνήσει σε «κούρεμα» της τάξεως του 86%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!