Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στηρίζουν τη συμμετοχή των δικηγόρων στον υπολογισμό των συντάξεων ΕΦΚΑ οι πρόεδροι των ΔΣΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Στηρίζουν τη συμμετοχή των δικηγόρων στον υπολογισμό των συντάξεων ΕΦΚΑ οι πρόεδροι των ΔΣΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Στηρίζουν τη συμμετοχή των δικηγόρων στον υπολογισμό των συντάξεων ΕΦΚΑ οι πρόεδροι των ΔΣΑ

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει θετική τη σχετική πρόταση του υπουργού Εργασίας για την ανάθεση σε δικηγόρους του έργου της συνδρομής του ΕΦΚΑ στη διαδικασία υπολογισμού των συντάξεων, με σκοπό την επιτάχυνση της έκδοσης και απονομής τους. Όμως, παράλληλα, η Ολομέλεια κάνει τις εξής παρατηρήσεις επί του εν λόγω θέματος:

  1. Η επιμόρφωση και κατάρτιση των δικηγόρων θα γίνεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εργασίας και με δικό του προσωπικό και δαπάνες. Η Ολομέλεια θα παρέχει μόνο υποστηρικτική συνδρομή, μέσω των πληροφοριακών της συστημάτων.
  2. Η επιλογή των δικηγόρων, στους οποίους θα ανατίθεται μία υπόθεση, θα πρέπει να γίνεται με κλήρωση από τον κατάλογο των όσων δικηγόρων θα έχουν υποστεί τη σχετική ειδική επιμόρφωση – ενημέρωση στα συστήματα του ΕΦΚΑ, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενική επιλογή και να αποφεύγονται συχνά παρατηρούμενες παθογένειες του συστήματος. Νέα υπόθεση θα ανατίθεται στον ίδιο δικηγόρο, μετά την εξάντληση των δικηγόρων του καταλόγου.
  3. Η αποζημίωση των δικηγόρων για το έργο που θα επιτελούν θα πρέπει να είναι εύλογη και ανάλογη των δυσκολιών της υπόθεσης και θα πρέπει να καταβάλλεται εντός ευλόγου χρόνου από την παράδοση του φακέλου και να είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεπίδεκτη συμψηφισμού έναντι πάντων.
  4. Η αποζημίωση θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κρατικό προϋπολογισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!