Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην τουρκική Dardane ο έλεγχος της Καλλιμάνης
[Η Ναυτεμπορική]: Στην τουρκική Dardane ο έλεγχος της Καλλιμάνης

[Η Ναυτεμπορική]: Στην τουρκική Dardane ο έλεγχος της Καλλιμάνης

Με «γενναίο» κούρεμα, που κινείται στο 90% περίπου των συνολικών χρεών, η τουρκική εταιρεία Dardane αποκτά τον έλεγχο της Καλλιμάνης.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, η Dardane θα αναλάβει αντί 6 εκατ. ευρώ τις οφειλές της Καλλιμάνης ύψους 62,3 εκατ. ευρώ που σήμερα έχει προς τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Cairo No3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Τράπεζα Πειραιώς και ABC Factors, και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Cairo No.3 όσο και η Metexelixis είναι εταιρείες που έχουν αγοράσει τη διαχείριση κόκκινων δανείων από τις τράπεζες. Φέρεται ότι το εν λόγω deal αφορά διμερή συμφωνία μεταξύ τραπεζών και της τουρκικής εταιρείας. Η μεταβίβαση της Καλλιμάνης στην τουρκική εταιρεία θα πραγματοποιηθεί μέσω της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού που θα δημιουργηθεί με έδρα την Ελλάδα και με ονομασία Dardanel Greece Α.Ε.

Η αίτηση εξυγίανσης

Μετά το κλείδωμα της συμφωνίας με τα πιστωτικά ιδρύματα, το επόμενο στάδιο αφορά την αίτηση εξυγίανσης της Καλλιμάνης Α.Ε., η οποία θα κριθεί στα ελληνικά δικαστήρια, με σκοπό κατ’ επέκταση τη μεταφορά της εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας της επιχείρησης στη νέα ιδιοκτήτρια. Η αλλαγή σελίδας για την Καλλιμάνης έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, μετά τις απέλπιδες προσπάθειες με την Pillarstone.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!