Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755
[Η Ναυτεμπορική]: Στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755

[Η Ναυτεμπορική]: Στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755

Στις 16:43 σήμερα, Πέμπτη, μετά από μήνες αναμονής και σχεδιασμού, το ανακατασκευασμένο ιστορικό αεροσκάφος Supermarine Spitfire MJ755 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε την εναέρια διαδρομή του από το αεροδρόμιο του Biggin Hill της Μεγάλης Βρετανίας και προγειώθηκε ξανά στην Ελλάδα.

Το καταδιωκτικό που «κέρδισε» την Μάχη της Αγγλίας παρακολουθούσαν και δια ζώσης, αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα που απεικονίζουν την εναέρια κυκλοφορία της Ελλάδας λάτρεις των ιστορικών αεροσκαφών σε όλη τη διαδρομή, αφού δεν είναι πολλές οι φορές που η χώρα υποδέχεται ξανά έναν ιπτάμενο «βετεράνο» του Β’ Π.Π.

«Με χαρά υποδεχόμαστε το Spitfire MJ755, που έχει ήδη τύχει συγκινητικής υποδοχής από τους Έλληνες, ακόμη και στη διαδρομή του στον αέρα μέχρι εδώ! Επιτέλους θα χαρεί το θρυλικό καταδιωκτικό με σήματα της ελληνικής ΠΑ ο κόσμος που μας ρωτούσε πότε θα αφιχθεί. Ανυπομονούμε να …ακούσουν και να το δούν το Spitfire σε κάθε γωνία της Ελλάδας, νιώθουμε συγκινημένοι που στα χιλιάδες μηνύματα προσμονής του κοινού μπορούμε να απαντήσουμε: έφτασε!» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Δημήτριος Κόλιας, αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», που χρηματοδότησε την ανακατασκευή.

Ο κ. Κόλιας βρίσκονταν στο Τατόι τη στιγμή που το θρυλικό Supermarine Spitfire με τα ελληνικά χρώματα, ένα από τα πιο διάσημα καταδιωκτικά αεροσκάφη του Β΄ ΠΠ, προσγειώθηκε και τροχοδρόμησε ξανά σε ελληνικό έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!