Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Τουρνάς υφυπουργός
[Η Ναυτεμπορική]: Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Τουρνάς υφυπουργός

[Η Ναυτεμπορική]: Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Τουρνάς υφυπουργός

Την απόφαση του πρωθυπουργού για δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπουργός αναλαμβάνει ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων στην Ε.Ε., στον οποίο θα αποδοθεί τιμητικά πολιτογράφηση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης. Όπως σημείωσε, «οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Καθήκοντα υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Τουρνάς, πρώην αρχηγός ΓΕΑ , από τις 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015. Έχει συμπληρώσει πάνω από 4000 ώρες πτήσης, με αεροσκάφη: Τ-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, Mirage F-1CG και Mirage 2000.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τουρνάς υπογράμμισε ότι «η ανάθεση της θέσης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!