Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το στοίχημα της Κούβας με τα εγχώρια εμβόλια
[Η Ναυτεμπορική]: Το στοίχημα της Κούβας με τα εγχώρια εμβόλια

[Η Ναυτεμπορική]: Το στοίχημα της Κούβας με τα εγχώρια εμβόλια

Η Κούβα ρισκάρει ποντάροντας σε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα υψηλού ρίσκου καθώς επιδιώκει να διαχειριστεί μόνη της επιδεινούμενη κρίση του Covid-19, χορηγώντας στον πληθυσμό της εμβόλια από τοπικά εργαστήρια. Το κομμουνιστικό έθνος εμβολιάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με τους εμβόλια που βρίσκονται ακόμα στη φάση των δοκιμών.

Σε αντίθεση τα υπόλοιπα κράτη στην Αμερική, η Κούβα δεν έχει επικοινωνήσει με τρίτα μέρη , όπως ο μηχανισμός Covax , για να ζητήσει εμβόλια που χρησιμοποιούνται αλλού.

Η στρατηγική της Κούβας εστιάζεται στα δύο τοπικά εμβόλια, το Soberana 02 και το Abdala, τα οποία δημιουργήθηκαν από το Finlay Institute of Vaccines και το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας (CIGB), αντίστοιχα. Και τα δύο εμβόλια βρίσκονται στις κλινικές δοκιμές Φάσης III.

Έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 415.000 δόσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των δοκιμών, χρησιμοποιώντας ένα σχήμα τριών δόσεων. Η κυβέρνηση λέει ότι, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, προχωρά με τον εμβολιασμό εργαζομένων πρώτης γραμμής και ευπαθών πληθυσμών που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Εκτός από τις δόσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, περισσότεροι από 445.000 Κουβανοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Abdala, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ στις 18 Μαΐου. Το εμβόλιο Soberana 02 θα προστεθεί σύντομα στο μείγμα.

Όταν το Δυτικό Ημισφαίριο βρέθηκε στο επίκεντρο του κορωνοϊού πέρυσι, η Κούβα μπόρεσε να συγκρατήσει το ξέσπασμα της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!