Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στη Βρετανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι κι ενήλικες μετανάστες – Επιστρέφουν 130 Έλληνες
[Η Ναυτεμπορική]: Στη Βρετανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι κι ενήλικες μετανάστες – Επιστρέφουν 130 Έλληνες

[Η Ναυτεμπορική]: Στη Βρετανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι κι ενήλικες μετανάστες – Επιστρέφουν 130 Έλληνες

Αναχώρησε το πρωί από την Αθήνα για το Ηνωμένο Βασίλειο ομάδα 16 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και 34 ενηλίκων για επανένωση με τις οικογένειές τους. Με το ίδιο αεροσκάφος έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν το απόγευμα από το Λονδίνο 130 Έλληνες που είχαν αποκλειστεί εκεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η επανένωση των 16 ασυνόδευτων ανηλίκων και των 34 ενηλίκων με τις οικογένειές τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου και της κυβερνητικής πολιτικής για μετακίνηση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ειδική αυτή πτήση διπλού σκοπού (μετακίνηση προσφύγων – επαναπατρισμός Ελλήνων) συμφωνήθηκε προ ημερών από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, Chris Philp, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, που οδήγησαν στην υπογραφή Στρατηγικού Σχεδίου Δράσεως Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, με αντικείμενο τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς πρόκλησης του μεταναστευτικού.

Το παρών στη σημερινή αναχώρηση έδωσαν ο κ. Κουμουτσάκος, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, Καte Smith, και η ειδική γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως πενήντα ασυνόδευτοι ανήλικοι και ενήλικες μετανάστες αναχωρούν σήμερα από την Ελλάδα για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!