Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στη Βουλή με διορθώσεις το εργασιακό νομοσχέδιο
[Η Ναυτεμπορική]: Στη Βουλή με διορθώσεις το εργασιακό νομοσχέδιο

[Η Ναυτεμπορική]: Στη Βουλή με διορθώσεις το εργασιακό νομοσχέδιο

Αποσύρεται από το κείμενο του εργασιακού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει τετράμηνη καθυστέρηση της καταβολής της αποζημίωσης απόλυσης, ενώ αυστηροποιείται το πλαίσιο προκήρυξης απεργίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αλώβητες μένουν οι διατάξεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και στο υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν κάπως τις αντιδράσεις, προσανατολίζονται ώστε να «μείνει εκτός» η διάταξη που έδινε το δικαίωμα στον εργοδότη να καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης στον εργαζόμενο με έως τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Παράλληλα διατηρούνται οι «κρίσιμες» διατάξεις περί διευθέτησης χρόνου εργασίας (ρεπό και τετραήμερη δεκάωρη απασχόληση), υπερωρίες και παρεμβάσεις στο σκέλος του συνδικαλισμού και των απεργιών.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να προστεθεί διάταξη που θα απαγορεύει την επαναπροκήρυξη απεργίας από δευτεροβάθμια σωματεία, όταν αυτή κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από τα αρμόδια δικαστήρια.

«Πέτρα του σκανδάλου»

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως σκληραίνει και άλλο η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, με «πέτρα του σκανδάλου» το εργασιακό νομοσχέδιο.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται, αναφορικά με τις υπερωρίες και ενδεχόμενο πληρωμής τους με ρεπό, το υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει «ψέμα» και «διαστρέβλωση» της συγκεκριμένης διάταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβέστερα, επισημαίνει τα ακόλουθα:

* Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και οι υπερωρίες είναι δύο διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!