Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στη «σκιά» της βαθιάς ύφεσης η ετυμηγορία της Moody’s
[Η Ναυτεμπορική]: Στη «σκιά» της βαθιάς ύφεσης η ετυμηγορία της Moody’s

[Η Ναυτεμπορική]: Στη «σκιά» της βαθιάς ύφεσης η ετυμηγορία της Moody’s

Στον «χρησμό» της Μoody’s στρέφονται σήμερα τα βλέμματα, με προσδοκίες ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων οίκων αξιολόγησης και θα περιορισθεί σε υποβάθμιση του outlook και όχι σε προς τα κάτω αναθεώρηση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας. Η ετυμηγορία των οίκων έρχεται σε μια εποχή που η κρίση λόγω Covid-19 οδηγεί σε βαθιά ύφεση την ελληνική οικονομία, με «βουτιά» 9,7% του ΑΕΠ φέτος. Την ίδια στιγμή, τα έκτακτα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων και νοικοκυριών συνεπάγονται αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης, με την Αθήνα να προγραμματίζει τουλάχιστον δύο ακόμη ομολογιακές εκδόσεις φέτος, προβλέποντας στην άντληση 4 δισ. ευρώ. Τυχόν αρνητική αξιολόγηση θα μπορούσε να εντείνει τις πιέσεις γύρω από το ελληνικό κρατικό χρέος, με ενδεχόμενη αύξηση στο κόστος δανεισμού.

Η Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα στη βαθμίδα Β1 με σταθερή προοπτική. Η Fitch στις 23 Απριλίου προχώρησε σε αιφνίδια υποβάθμιση της προοπτικής σε σταθερή από θετική, διατηρώντας την αξιολόγηση στην κατηγορία ΒΒ. Τοπαράδειγμα της ακολούθησαν μία ημέρα μετά οι Standard & Poor’s και DBRS , υποβαθμίζοντας το outlook σε σταθερό από θετικό, διατηρώντας την αξιολόγηση στις βαθμίδες ΒΒ-και BB(low) αντιστοίχως.

Οι οίκοι επικαλέσθηκαν τις προβλέψεις για ύφεση της ελληνικής οικονομίας, λόγω των μέτρων lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!